Skip to content

Страхуймося, бо ми того варті!

PL

Страхування

Усе свідоме життя я займалася медициною та досягла вершин у цьому мистецтві. Надалі я досконало вивчила питання медичного страхування й фінансового захисту людей у критичних ситуаціях і нині активно працюю для розвитку індивідуального страхування в Україні.

НІХТО НЕ ПЛАНУЄ ПРОБЛЕМИ ― ВОНИ ПРИХОДЯТЬ БЕЗ НАШОЇ ЗГОДИ

Ви бачите, скільки людей просять кошти на лікування? Почитайте новини, подивіться телевізор чи погортайте соцмережі… Скільки аварій щодня, скільки непередбачених ситуацій у знайомих вам родинах…

Ми різні люди, але потреби у нас подібні. Напрями щоденних грошових витрат ― теж. У дитинстві гроші ми ще не заробляємо, а в старості вже заробляти не можемо. Але основні потреби людини не залежать від віку: харчування, тепло, безпека, зв’язок, транспорт, медицина, відпочинок. Малий ти чи старий, але людина хоче комфорту і достойного життя. І це нормально.

ПАРАДОКСИ СТРАХУВАННЯ: УКРАЇНА ТА СВІТ

У цивілізованому світі забезпечення комфортного життя людини в будь-якому віковому періоді здійснюється через фінансовий механізм ― накопичення та примноження коштів у страхових компаніях, що є сучасною альтернативою накопичення на банківських депозитах. Жодного більш якісного та надійного механізму акумуляції коштів у разі непередбачених ситуацій та в старості наразі у світі не знайдено. Йдеться про відповідний соціальний захист, медичне убезпечення, оформлення довічних пенсій.

В Україні ж радянська солідарна система пенсійного забезпечення фактично відмирає, а нові механізми, передбачені законодавчими документами в межах нової пенсійної реформи, ще не прижилися. А це означає, що розраховувати на державну пенсію вже не доводиться, особливо молодим людям.

Україна вже 20 років вчиться і запроваджує механізм індивідуального страхування в межах усієї держави. Однак, за останніми даними, лише 6‒8% громадян нашої країни використовують цей механізм збереження/примноження коштів на своє майбутнє. І це дуже мало. На сьогодні індивідуальне страхування в Україні не запроваджене як обов’язкове, а лише на добровільних умовах. Хоча про обов’язковість говорять уже років десять.

Натомість усі, хто має машину в Україні, звикли до оформлення страховки на неї, ціна якої щорічно становить 1,5‒2 тис. грн або й більше. Залізо ми навчилися убезпечувати, а от життя людини ― ще ні!

ЧОМУ ІНДИВІДУАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ ТАК ПОВІЛЬНО ВПРОВАДЖУЄТЬСЯ В УКРАЇНІ?

    • Страхування не є обов’язковим, а лише добровільним.
    • Відсутність довіри до обіцянок та гарантій будь-яких інституцій у державі.
    • Нерозуміння вигод індивідуального страхування.
    • Низька фінансова культура населення та відсутність звички й потреби вчасно думати про своє майбутнє.
    • Недостатньо інформації про можливість отримати індивідуальні консультації з питання страхування за місцем проживання.

ПЕРЕКОНЛИВІ ПЕРЕВАГИ ПРИДБАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО СТРАХОВОГО ПОЛІСА

Це надійно. Вкладені у поліс кошти не є власністю страхової компанії ― вона лише управляє ними, на відміну від банків. Брендові страхові компанії працюють без банкрутства протягом двох століть («Grawe» ― Австрія, «Metlife» ― США), мають високий кредит довіри у незалежних експертів у світі.

Гарантія потрійна. Держава, страхова компанія та дві перестрахувальні компанії відповідають за ваші кошти. Гарантоване повернення коштів навіть у випадку, якщо власник поліса передчасно йде з життя. Гроші повертають спадкоємцю.

Гарантований дохід. Власник поліса гарантовано отримає дохід незалежно від фінансової ситуації на ринку. В Україні цей дохід гарантується мінімально на 4% річних.

Податкова пільга. Власник поліса, якщо він є платником податків, може щорічно розраховувати на повернення 18% від суми, внесеної по страховому полісу.

Державний контроль та диверсифікація вкладень. Постійний контроль та аудит 4 рази на рік проводить держава. Також здійснюється контроль щодо законності розміщення коштів вкладників у інвестиційні інструменти щодо різних напрямів-вкладень, що дає можливість знизити ризики втрат фінансів та гарантує збереження капіталу в полісі.

Багатофункціональність одного поліса. Збереження, накопичення та примноження коштів, соціальний захист, медичний захист, захист родини власника поліса. В будь-якій скрутній ситуації кошти є!

Заборона конфіскації коштів. Згідно із Законом України «Про страхування» кошти не можуть бути конфісковані у власника поліса з будь-якої причини. Також ці кошти не поділяються в разі розлучення, бо належать лише власнику поліса.

Фінансова дисципліна. Поліс змушує виробляти власну фінансову культуру, вчасно сплачувати за нього щорічно, фактично «відкладати та ховати гроші» від себе самого, інвестуючи їх у своє ж майбутнє.

Доступно для всіх. Існують поліси різної вартості та з різною програмою в них. Кожен може вибрати поліс на комфортну для себе суму.

Вчасно ― ключове слово. Поліси можуть придбати всі, але є обмеження за віком та станом здоров’я. Тому мати поліс ― це ознака еліти суспільства, яка представляє сучасну людину з прогресивним мисленням, де є місце турботі про своє комфортне майбутнє та благополуччя своєї родини.

ПРИДБАЙТЕ СТРАХОВИЙ ПОЛІС СЬОГОДНІ!

Поліси є різні ― з накопиченням коштів на навчання дітей, соціальним та медичним захистом дітей та дорослих, просто із значним примноженням коштів на планові великі витрати тощо.

Але поліси з медичним убезпеченням ― це надважливо. За час медичної практики я бачила багато горя людського через хвороби та нестачу коштів. Приватні медичні заклади можуть запровадити у себе ще одну послугу для персоналу та своїх клієнтів, пропонуючи їм медичне страхування. Механізм, як це зробити, є. Програми (поліси) доступні з індивідуальним та колективним страхуванням. З вигодою залишаться всі!

І зауважте ― поліс не має зворотної сили! Його не можна купити із сьогодні на вчора. Його можна мати тільки на завтрашній день!

Оксана Манюх, фінансова консультантка компанії «Євролайф-Україна», лікар-педіатр, заслужений лікар України

Маркетинговый аудит

Маркетинговая консультация

Маркетинговое сопровождение