Skip to content

Петиція Президенту України

PL

Петиція Президенту України.Про покращення фінансового положення лікарів України

Згідно Конституції України (ст. 4 «Основні принципи охорони здоров’я»), охорона  здоров’я визнається одним із пріоритетних напрямів державної політики та є одним із основних факторів національної безпеки країни. Як задекларовано, «визнання охорони  пріоритетним напрямом діяльності суспільства і держави є одним з головних чинників виживання та розвитку народу України».

Ефективність  праці будь-якої людини залежить від рівня її мотивації, яка грунтується на фінасових результатах ії праці та можливостей для професійного та особистого розвитку.  Наднизький у порівнянні із середніми зарплатами лікарів в світі рівень офіційного доходу українських лікарів, а також відсутність адекватного фінансування галузі призвели до катастрофічного зниження якості медичної допомоги в країні.

Сильним демотивуючим фактором для працівників медичної галузі, які присвятили понад 8-9 років свого життя отриманню вищої освіти, та мають самий високий рівень професійної відповідальності — за людське життя та здоров’я, є той факт, що професія лікаря очолює ганебний рейтинг самих низьких зарплат в Україні.  Український лікар — це самий низькооплачуваний фахівець в світі.  Відсутність уваги держави до тих, хто береже та повертає здоров’я народу України, стало запорукою цілої низки соціально-медичних проблем.

З метою надання населенню України гарантованої Конституцією медичної допомоги европейської якості, яка вимагається від лікарів України, прошу в порядку законодавчої ініціативи внести до Верховної Ради України законопроект про:

  1. підвищення посадових окладів лікарів до рівня середніх зарплат европейських фахівців медичної галузі;
  2. створення умов для легального отримання лікарями високого доходу від професійної діяльності в залежності від кількісно-якісних показників роботи;
  3. видачу ліцензії на приватну медичну практику лікарям після успішного закінчення інтернатури;
  4. спрощення процедури отримання ліцензії на приватну медичну практику лікарями будь-якої категорії та стажу роботи;
  5. організація при медичних університетах навчально-консультативних центрів з питань відкриття та ведення приватної медичної практики.

Маркетинговый аудит

Маркетинговая консультация

Маркетинговое сопровождение